200 g smör
2 dl socker
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
50 g grovhackad sötmandel
1 msk vatten
Rör ihop smör, socker och sirap så att det blir poröst. Blanda mjölet med bikarbonat och mandeln. Häll ner detta till smörsmeten och arbeta samman till en deg. Tillsätt vattnet sist. Blanda ihop allt till en smidig deg, knåda lite grann. Forma degen till 2 st tjocka rullar ca 5 cm i diameter. Vira in dem i plastfolie och förvara dem i kylskåpet 4-5 timmar eller över natten så att de blir hårda. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter tills de fått guldgul färg. Låt svalna på plåten. Förvara i fin burk.
Jättegoda
SvaraRadera/Han som fick kakorna