torsdag 28 januari 2010

Kokostoppar på beställning

Jag fick ett önskemål om att jag skulle baka kokostoppar. Kokos tillhör inte mina favoritsmaker, men dessa kokostoppar som fått smak av både apelsin och choklad blev faktiskt riktigt goda. Jag ställde mina i fina papperformar, mest för att jag har så många olika formar, och vem har sagt att man bara ska ha dem till muffinsbak? Inte jag!

50 g smör
2 st ägg
1 dl socker
5½ dl kokosflingor
skal av 1 riven apelsin
75-100 g smält smör

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och rör i övriga ingredienser i kastrullen. Låt smeten vila i 10 min. Forma smeten till små bollar och forma dem sedan toppiga. Ställ på en plåt med bakplåtspapper grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kokostopparna svalna. Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Doppa nedre delen av kokostoppen i chokladen, placera i muffinsform och låt stelna i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar