onsdag 24 februari 2010

Chokladkolasnittar

En av mina favoriter på kakfatet är de klassiska kolasnittarna. Med lite ingefära i smeten blir de helt fantastiska. Här är en annan variant, också ganska klassisk, nämligen med chokladsmak.

Ca 40 st

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smörblandningen. Forma till en deg och dela den i tre delar. Rulla tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite grann. Räffla med en gaffel. Grädda ca 10-12 min. Låt svalna och skär dem i sneda snittar innan de kallnat helt. Förvara i lufttät kakburk.

3 kommentarer:

  1. Chokladkolasnittarna ser goda ut, jag blir sugen på att baka!
    Karin H

    SvaraRadera
  2. Kan man lägga in en beställning? /Lars

    SvaraRadera
  3. Anna, snittarna blev goda och lika fina som dina på bilden. Jag tog med några till farmor idag när vi var där och fikade.

    SvaraRadera