Ca 40 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smörblandningen. Forma till en deg och dela den i tre delar. Rulla tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite grann. Räffla med en gaffel. Grädda ca 10-12 min. Låt svalna och skär dem i sneda snittar innan de kallnat helt. Förvara i lufttät kakburk.
Chokladkolasnittarna ser goda ut, jag blir sugen på att baka!
SvaraRaderaKarin H
Kan man lägga in en beställning? /Lars
SvaraRaderaAnna, snittarna blev goda och lika fina som dina på bilden. Jag tog med några till farmor idag när vi var där och fikade.
SvaraRadera