torsdag 11 februari 2010

Enklaste kardemummabrödet


Vad är bättre än hembakat bröd? Inte mycket. Doftar ljuvligt och smakar därefter. Har man ingen jäst hemma är detta bröd - som går att variera hur mycket som helst - grymt att slänga ihop. Ingen deg att knåda heller, bara att röra ihop och lägga direkt i formen.
Brödet på bilden har de här ingredienserna:
4 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
1 dl lingonsylt
1 dl grovhackad mandel
1 dl rågkross
1 dl havregryn
1 dl linfrön
2 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kardemumma
1. sätt på ugnen på 200 grader.
2. blanda filmjölk, sylt och sirap
3. hacka mandeln och blanda ihop med de torra ingredienserna
4. fördela smeten i en smörjd form, eller använd bakplåtspapper
5. grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter

Perfekta frukostmackan med ost och en kopp te!

1 kommentar: