onsdag 3 februari 2010

Kladdkaka med valnötter


Ibland är suget efter choklad omåttligt stort och för att stilla suget är en bra idé att slänga ihop en kladdkaka. Så härmed presenteras nu Kakkalas första kladdkaka! I den här varianten har jag slängt i lite valnötter eftersom nötter också är så himla gott, helt enkelt.

2 dl mjöl
Lite salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 dl socker
4 st ägg
Ca 5 msk kakao
Grovhackade valnötter

Smält smöret och låt det svalna. Blanda poröst tillsammans med sockret. Tillsätt äggen, ett i taget. Hacka valnötterna ganska grovt. Blanda dem med mjölet, saltet, vaniljsockret och kakaon. Blanda sedan mjölblandningen tillsammans med smöret och sockret. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda kakan i mitten av ugnen, i 175 grader, ca 25 minuter. OBS: tiden kan kortas om man vill ha kakan extra kladdig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar