
Ibland är suget efter choklad omåttligt stort och för att stilla suget är en bra idé att slänga ihop en kladdkaka. Så härmed presenteras nu Kakkalas första kladdkaka! I den här varianten har jag slängt i lite valnötter eftersom nötter också är så himla gott, helt enkelt.
2 dl mjöl
Lite salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 dl socker
4 st ägg
Ca 5 msk kakao
Grovhackade valnötter
Smält smöret och låt det svalna. Blanda poröst tillsammans med sockret. Tillsätt äggen, ett i taget. Hacka valnötterna ganska grovt. Blanda dem med mjölet, saltet, vaniljsockret och kakaon. Blanda sedan mjölblandningen tillsammans med smöret och sockret. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda kakan i mitten av ugnen, i 175 grader, ca 25 minuter. OBS: tiden kan kortas om man vill ha kakan extra kladdig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar