lördag 13 februari 2010

Klassisk kardemummakaka

Vad är godare till fikat än nybakad kardemummakaka? Inte mycket. Ett klassiskt recept som är superenkelt att göra. Här har jag bytt ut mjölken från originalreceptet (Sju sorters kakor) mot gräddfil för lite saftigare konsistens. Här kommer receptet:

100 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemummakärnor, stötta
1,5 dl gräddfil
Ströbröd och strösocker till formen,
Florsocker till garnering.

1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smörj en form och strö med ströbröd och strösocker
3. Smält matfettet och låt det svalna
4. Vispa ägg och socker pösigt
5. Tillsätt de torra ingredienserna, mjölken och smöret
6. Häll smeten i formen
7. Grädda i 40 minuter
8. Ta ut den ur ugnen, låt den svalna en stund och pudra sedan på florsocker innan du tar första smakbiten. Supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar