lördag 27 februari 2010

Lite nyttigare kakor

Nyttiga kakor? Nåja… Med tanke på att dessa kakor (precis som alla andra kakor) innehåller en massa smör och socker så ska man kanske inte kalla dessa nyttiga. Men med tranbär och solrosfrön i smeten blir de i alla fall lite nyttigare. Receptet kommer ursprungligen från Systrarna Eisenmans fantastiska ”Sommarens söta”.

Ca 30 kakor

125 g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk malen kanel
½ tsk salt
1½ dl solroskärnor
1½ dl torkade tranbär

Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och farin- och strösocker poröst. Tillsätt ägget. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med äggblandningen till en deg. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem en aning. Grädda mitt i ugnen 15-18 min. Låt kakorna svalna på plåten och sen kallna på ett galler.

2 kommentarer:

  1. Nice Anna! Sånna där bakade jag också en gång men de blev inte lika fina som dina. Tack för middagen och den grymma desserten igår!
    Emma

    SvaraRadera