söndag 28 februari 2010

Marängbakelse med limekräm


Igår testade jag en ny dessert, marängbakelse med limekräm och björnbär. Det söta från marängen och det friska från limen blev en finfin kombination. Mycket uppskattat! Med detta avslutar jag min vecka här på bloggen och lämnar över stafettpinnen till Emma. Kul med all respons vi fått på vårt blogg-projekt!

Till 6 pers

2 ägg
2 dl strösocker
200 g björnbär
4 st lime
½ dl flytande margarin
1 msk Maizena majsstärkelse
2 dl turkisk yoghurt

Sätt ugnen på 100 grader. Dela äggen och vispa vitan till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret, lite i taget och vispa till en blank smet. Bred ut smeten till 6 st bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 1½ timme tills de är torra. Låt svalna på galler. Under tiden som bottnarna är i ugnen förbereds limekrämen. Skölj limen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Det ska bli knappt 1 dl limesaft. Blanda äggula, limesaft, margarin och resten av sockret i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Låt den kallna och blanda sedan ner yoghurten. Bred ut krämen på bottnarna, strö över björnbären och dekorera med rivet limeskal.

2 kommentarer:

  1. Verkligen supergott, kan rekommenderas!

    SvaraRadera
  2. Älskar kakor1 mars 2010 17:50

    Anna det ser ju sjuuukt gott ut!

    SvaraRadera