Ca 48-50 st små cupcakes
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk vatten
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
100 g mörk choklad
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g creme cheese
48-50 st gelehjärtan
Sätt ugnen på 210 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och vattnet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör försiktigt ner det i smeten. Dela chokladen i bitar och smält den i micron eller över vattenbad. Rör ner den i smeten. Fyll muffinsformarna (pappersformar placerade i muffinsplåt) till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.
Rör ihop alla ingredienser till frostingen och bred på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera med geléhjärta.
Underbart söta!!
SvaraRaderaDessa har jag fått njuta av och rekommenderas varmt. Tack Anna, du vet att jag aldrig tackar nej till fika.
SvaraRaderaKram