tisdag 23 februari 2010

Minicupcakes

Så fick jag äntligen inviga min nya muffinsplåt! Med frosting och ett geléhjärta gjorde sig dessa chokladmuffins alldeles utmärkt på Alla hjärtans dag!

Ca 48-50 st små cupcakes

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk vatten
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
100 g mörk choklad

Frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g creme cheese
48-50 st gelehjärtan

Sätt ugnen på 210 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och vattnet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör försiktigt ner det i smeten. Dela chokladen i bitar och smält den i micron eller över vattenbad. Rör ner den i smeten. Fyll muffinsformarna (pappersformar placerade i muffinsplåt) till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.

Rör ihop alla ingredienser till frostingen och bred på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera med geléhjärta.

2 kommentarer:

  1. Underbart söta!!

    SvaraRadera
  2. Dessa har jag fått njuta av och rekommenderas varmt. Tack Anna, du vet att jag aldrig tackar nej till fika.
    Kram

    SvaraRadera