tisdag 16 mars 2010

Chokladbollar

I går ville jag baka någonting gott, snabbt, enkelt och nåt med choklad. Då fick det bli chokladbollar! Det var ju inte igår.. Chokladbollar var alltid standardbaket när iallafall jag var liten, det man slängde ihop i köket med sina kompisar efter skolan. Men bara för att jag är vuxen tänker jag inte sluta baka dessa bollar, eller nostalgibollar kanske man skulle säga. Kaffet i är nästan det viktigaste, utan kaffet tycker jag det kan kvitta. En gång testade jag med en skvätt Baileys i vilket också gjorde susen!

Ca 15 stycken:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Blanda smör, socker och havregryn. Tillsätt vaniljsocker, kakao och sist det kalla kaffet. Forma till små bollar och rulla i kokos (kokos = godast! :) Ställ dem kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar