tisdag 23 mars 2010

Dammsugare de luxe


Ibland är det roligare att baka än att äta. Otroligt kanske, men sant. Dammsugare har aldrig varit mina favoriter, och bara tanken på att de görs på överblivna kaksmulor gör dem ju inte direkt mer aptitliga. Så jag var ganska skeptisk till att baka dessa till en början, men med denna lyxvariant, gjord på nybakad, söndersmulad sockerkaka, och med egenkavlad marsipan så blev det nästan lika roligt att äta dem som att baka dem!

ca 20 st

½ sockerkaka (jag använde mig av receptet i "Sju sorters kakor")
50 g smör
ca 1 msk kakao
ca 1 msk punsch

250 g mandelmassa
1 dl florsocker
grön karamellfärg
smält blockchoklad

Baka först en sockerkaka. Mosa sönder halva sockerkakan tillsammans med smör, kakao och punsch. (Vill man så går det bra att ha i lite florsocker och vaniljsocker i degmoset också.) Ställ degen kallt en stund. Mosa under tiden ihop mandelmassan med florsockret och så mycket grön karamellfärg som du önskar. Kavla ut marsipanen till en lång remsa, så tunn som möjligt. Lägg en sträng med kakfyllning i mitten och rulla ihop. Skär dem i bitar och doppa ändarna i smält blockchoklad. Ställ svalt så att chokladen stelnar.

1 kommentar:

  1. Vilken lyxvariant det var med nybakad sockerkaka i...! :) Jag som har provsmakat tycker faktiskt att det funkade lika bra ändå! Det behöver inte va gamla torra kakor i...;) det va väldigt smarriga dammsugare Anna!//Emma

    SvaraRadera