onsdag 10 mars 2010

En kaka för de små



Vi var på IKEA häromdagen och då fick deras lilla bakset för små följa med hem. En söt liten kavel, 2 små formar, 1 liten plåt och några pepparkaksformar följde med. Så det var bara att sätta på förklädet på sonen och slänga ihop en helt underbart god banankaka med choklad! Vi blandade mörk och ljus choklad och hackade grovt - det smakade ljuvligt. En helt oslagbar kombination med banan! Här kommer receptet:

Liten bananchokladkaka

1 ägg
1,5 dl strösocker
2 bananer
4 msk grädde
0,5 dl smält smör
2 1/4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
60 g choklad, mörk och ljus

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt
2. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner dem
3. Blanda det smälta smöret med grädden i äggsmeten
4. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner även dem
5. Hacka chokladen grovt och blanda i den
6. Häll smeten i en smord form. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar