torsdag 25 mars 2010

Morotscupcakes


Ett problem som lätt uppstår om man tycker om att baka är att man rätt var det är har hela frysen full med godsaker. Om man vill undvika den risken så går det oftast bra att halvera recepten. Dessa muffins gjorde jag halv sats av och här kommer receptet!

De fina muffinsformarna hittade jag på Åhlens. Roligt att se att konceptet utvecklats och att man kan finna andra formar än de vanliga runda, veckade pappersformarna.

Ca 5 muffins

1,2 dl socker
0,8 dl rapsolja
1,3 dl rivna morötter
1 ägg
1,3 dl vetemjöl
0,7 tsk bakpulver
0,3 tsk kanel
1 nypa salt
1 msk hackade valnötter

Frosting:
40 g creme cheese
1 dl florsocker
1,5 tsk flytande margarin

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och matolja. Tillsätt de rivna morötterna. Blanda i ägget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kryddorna och rör försiktigt ner det i smeten. Tillsätt valnötterna. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna. Rör samman ingredienserna till frostingen och bred ut över de avsvalnade muffinsen.

1 kommentar:

  1. Anna du är ju helt gryyyym på att baka!! :) KRAM

    SvaraRadera