torsdag 11 mars 2010

Runda kolakakor med ingefära

Det här är en riktig klassiker. Receptet kommer från den fantastiska Leilas "A piece of cake". Men istället för att göra snittar som det är i ursprungsreceptet har jag gjort runda kakor istället. Eftersom bikarbonaten lyste med sin frånvaro här hemma ersatte jag det med bakpulver istället.

Ingredienser


100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4.Rulla ut degen till en längd. Skär ca 25 bitar.
5. Forma varje bit till en liten boll och platta till på mitten lite lagom.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på plåten.

2 kommentarer:

  1. Åh, mina favoritkakor fast de är runda :) kul! säkert minst lika goda. Det måste jag testa!

    SvaraRadera
  2. Har precis blivit klar med nattens bak... blev bland annat dessa kakor till lördag då min son ska döpas och vi ska efteråt ha Afternoon Tea! Tack för ett toppenrecept, tjuvsmakade en kaka! :-)

    SvaraRadera