måndag 5 april 2010

Äggbakelse på Annandag påsk

På röda lediga dagar som idag tycker jag man ska att äta bakelser. Här har jag gjort en väldigt enkel variant, nämligen skuren rulltårta med grädde och persika på toppen. Det ser ut som ett stekt ägg. Mycket käckt såhär i påsktider :)

Klassisk rulltårta görs såhär:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning: ca 2 dl sylt

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred på sylten och rulla ihop kakan. Låt den svalna innan den skärs i bitar. Lägg på en klick grädde och en konserverad halv persika på varje bit. Vips har vi skapat en bakelse à la påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar