tisdag 27 april 2010

Chokladsufflé - mm-mm-mmm!


Choklad choklad choklad....................

Inget är så gott som en chokladdessert efter en god middag. Eller?
Här är iallefall ett tips på en enkel och god efterrätt!

Chokladsufflé
100 g mörk choklad
2 msk starkt bryggt kaffe
2 ägg
2 tsk vetemjöl
1 dl socker
smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader och smörj små portionsformar. Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad. Ta bort chokladen från värmen och tillsätt kaffet. Separera äggulorna från äggvitorna. Rör därefter ner gulorna, mjölet och hälften av sockret i den smälta chokladen. Vispa vitorna och resten av sockret, lite i taget, till ett fluffigt skum och vänd sedan försiktigt ned detta i chokladen. Fördela smeten i formarna, ca 3/4 av formarna ska fyllas. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt svalna något, sikta över lite florsocker, och servera genast! Det är säkert gott med vaniljglass eller grädde till men en passionfrukt till passade också bra.

Nice nice!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar