söndag 18 april 2010

Citronmuffins med jordgubbssgott

Nu när det äntligen börjar bli vår känns det härligt med lite friska vår- och sommarsmaker. Citron och jordgubb kan väl inte vara annat än just helt rätt denna årstid.
För ca 12 st muffinsar behöver du:

125g smör
2dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 msk lemoncurd
1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Tillbehör:
frysta jordgubbar
florsocker
grädde

Smält smör och vispa det med sockret. Kläck i ett ägg i taget och rör ihop. Blanda i vaniljsocker, lemoncurd, saften ur  1/2 citronen och citronskalet (finrivet)

Rör i vetemjöl och bakulver och tillsist mjölken. Häll smeten i muffinsformar och in i ugnen i ca 8-10 minuter, det är bara gott om de blir lite kladdiga.



Värm jordgubbarna och blanda i florsoker och pressa över den andra halvan av citronen. Mosa jordgubbarba lite.

Vispa grädden.

Ut med härligheten från ugnen och låt väl smakas med jordgubbssylten och grädden.

1 kommentar:

  1. Åh så smarrigt det såg ut och väldigt somrigt. Precis vad man vill ha!

    SvaraRadera