fredag 2 april 2010

Leilas kladdkaka med Heddas bästa glasyr

Foto: Wolfgang Kleinschmidt/recept.nu
På påskafton blir det Leilas kladdkaka som står på påskbordet till dessert hos oss. För att få den lite mer festlig har jag lagt på en chokladglasyr och kommer till sist garnera med små söta gula påskkycklingar för bästa påsklooken. Receptet kommer från "A piece of cake" och finns även på http://www.recept.nu/1.152888/leila_lindholm/kaka/agg_mejeri/min_sega_kladdkaka.

Ingredienser:
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70% 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter.




Min egna chokladglasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten
75 g mörk choklad

Gör såhär: Smält chokladen. Blanda florsocker och vatten. Rör i den smälta chokladen och bred glasyren över kakan. Servera med grädde eller glass till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar