I fredags hade jag med mig denna mazarinkaka till kollegorna på jobbet. Den verkade mycket uppskattad, så här kommer receptet!
ca 12 bitar
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Hallonglasyr:
1½ dl florsocker
3/4 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och mjölad (vetemjöl) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
tisdag 20 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
nice Anna!!! den måste du bjuda på nån gång! jag smakar gärna :) //Emma
SvaraRaderaHej Anna!
SvaraRaderaDetta har du inte berättat om!
Men, som en av kollegorna som fick kakan till fika, kan jag varmt rekomendera denna mazarin-kaka!
Mvh Nathalie
Jag gjorde kakan redan förra helgen och den blev lyckad. Tack Anna!/Mi-Lo
SvaraRadera