tisdag 20 april 2010

Mazarinkaka

I fredags hade jag med mig denna mazarinkaka till kollegorna på jobbet. Den verkade mycket uppskattad, så här kommer receptet!

ca 12 bitar

175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Hallonglasyr:
1½ dl florsocker

3/4 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och mjölad (vetemjöl) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. 

3 kommentarer:

  1. nice Anna!!! den måste du bjuda på nån gång! jag smakar gärna :) //Emma

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!

    Detta har du inte berättat om!

    Men, som en av kollegorna som fick kakan till fika, kan jag varmt rekomendera denna mazarin-kaka!

    Mvh Nathalie

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde kakan redan förra helgen och den blev lyckad. Tack Anna!/Mi-Lo

    SvaraRadera