Här är receptet till mormors tårta:
3 ägg
3 dl socker
1 dl hett vatten (droppas i när ägg & socker är uppvispade)
3dl vetemjöl & 1 tsk bakpulver blandas ihop och hälls i smeten
Grädda kakan i en rund klassisk tårtform i 150-175 grader. Obs: ugnen får inte öppnas under gräddningstiden - då sjunker kakan ihop!
När kakan är färdig och har svalnat går det att preppa för att göra den till en princesstårta!
Börja med att skära kakan i tre delar. Min bror hjälpte till med detta och här använder han en slags såg som är köpt på IKEA. Den ser ut som en bandsåg och är hur bra som helst!
Såhär fina delar blev det:
Ös på hallon och lägg marsansås i en ring runtom som på bilden. Då rinner inga hallon ner från kanten, hur bra som helst :)På med ett lock och ös på med massa marsansås. Sedan sista locket på!
På med grädde! Gärna mycket på toppen så tårtan blir rund och fin.
Sedan kommer det lite svåra momentet: att få på marsipanen. Men det lyckades bra. Jag hade köpt ett färdigt marsipanlock på rulle så då slapp man kavla och hålla på...
Här ser vi slutresultatet!
grattis farmor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar