tisdag 13 april 2010

Saras hembakade hamburgerbröd med fullkorn

Häromdagen var jag så sugen på hemmagjorda hamburgare. Eftersom jag tycker köpt hamburgerbröd lätt blir degigt och smaklöst ville jag hellre göra mitt eget, och det blev supergott!
Å vill du inte ha så många hamburgare kan du äta resten av bröden som en vanlig fralla med tex ost.
Så här gjorde jag:

25 g ( 1/2 paket jäst)
2,5 dl mjölk
2 msk matolja
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl vetekli
2 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl

Pensla sedan med 1 ägg eller vatten och sesamfrön

Smula gästen i en bunke och värm olja och mjölk till 37 grader. Blanda lite av degvätskan med jästen tills det lösts upp, häll sedan i resten av degvätskan och blanda tills jästen är upplöst. Häll sedan i salt, socker och vetekli och rör om. Blanda i de olika mjölsorterna och rör om med degkrokar i några minuter. Degen skall släppa kanterna och inte kladda.

Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under en bakduk i ca 30-40 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader ( om varmluft 200 grader)

Dela degen och rulla till ca 10 tillplattade bullar och låt jäsa i 30 minuter till.


Bullar på jäsning...

Sätt in bullarna i ugnen och grädda i 8-12 minuter. Ta sedan ut och njut!

GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar