Å vill du inte ha så många hamburgare kan du äta resten av bröden som en vanlig fralla med tex ost.
Så här gjorde jag:
25 g ( 1/2 paket jäst)
2,5 dl mjölk
2 msk matolja
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl vetekli
2 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
Pensla sedan med 1 ägg eller vatten och sesamfrön
Smula gästen i en bunke och värm olja och mjölk till 37 grader. Blanda lite av degvätskan med jästen tills det lösts upp, häll sedan i resten av degvätskan och blanda tills jästen är upplöst. Häll sedan i salt, socker och vetekli och rör om. Blanda i de olika mjölsorterna och rör om med degkrokar i några minuter. Degen skall släppa kanterna och inte kladda.
Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under en bakduk i ca 30-40 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader ( om varmluft 200 grader)
Dela degen och rulla till ca 10 tillplattade bullar och låt jäsa i 30 minuter till.
Bullar på jäsning...
Sätt in bullarna i ugnen och grädda i 8-12 minuter. Ta sedan ut och njut!
GOTT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar