onsdag 7 april 2010

Silviakaka

Jag har varit lite påskinspirerad nu i dagarna och därmed bakat sånt som är gult :) En sån här Silviakaka som den brukar kallas har jag aldrig tidigare gjort, så därför kände jag att det var dags. Och guuuuuud så god den blev! Med mycket smör, socker och ägg så brukar det ju bli ganska gött helt enkelt.

Här har vi receptet:
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl vatten
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
100 g smör
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Kokos

Börja med att vispa ägg och socker riktigt poröst, tillsätt sedan vattnet, mjölet och bakpulver. Häll i en form och grädda i 175 grader i ca 15 minuter i nedre delen av ugnen. Smält smöret låt det svalna av, rör i sockret, äggulan och vaniljsockret. När kakan har svalnat bred över geggan och strö över kokos. Eftersom detta blir en galet god kaka rekommenderar jag att göra dubbel sats och istället grädda den i en långpanna. Då kan man fylla halva frysen om man vill det.

För övrigt tycker jag det är ganska schysst att Silvia har en egen kaka. Jag vill också ha en egen kaka! Får väl helt enkelt skapa mig en. Vet inte ännu hur den kommer att utformas men förmodligen kommer min kaka att innehålla choklad.
//EMMA

2 kommentarer:

  1. Hej hej, Tack för besöket på min blogg. Nja, den här kakan blir inte alls så kladdig som man kan tro, mer luftig och härligt mjuk. Den är sååå god! Testa den! Kram jenny

    SvaraRadera