tisdag 6 april 2010

Våffeltider

Jag älskar våfflor och skulle nog kunna äta det varje dag. Det är liksom nåt charmigt med att göra våfflor. Och ändå så missade jag självaste våffeldagen som var häromveckan. Fy så illa, framöver får det bli våfflor lite oftare. Man kan ju hälla i lite vad som helst som man gillar i smeten, t.ex choklad. Det får det bli nästa gång!

Här är ett grundrecept:
ca 8 laggar

50 g smör
2 ägg
6-7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
lite salt

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa smeten slät och häll sedan i resten av mjölken, saltet och matfettet. Hetta upp våffeljärnet och smörj första laggen med lite matfett. Grädda våfflorna gyllengula och lägg på galler eller ät dem genast!
Tillsammans med grädde och sylt blir det extra göttigt. Idag föredrog jag blåbärssylt. Mumma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar