torsdag 22 april 2010

Viktfrallor


Detta recept är nog det enklast tänkbara. Har du bara en digital hushållsvåg hemma så kan jag lova att det blir minimalt med disk! Jag ställer bunken på vågen och nollställer mellan varje ingrediens. Jag tror faktiskt inte att det blir så mycket smidigare än så här. Riktigt saftiga blir dessa brödbullar också. Jag har bakat dem massor av gånger och de tillhör verkligen mina favoriter.

16 st

50 g jäst
4 dl (400 g) fingervarmt vatten
250 g keso
60 g smör-&rapsolja (eller flytande margarin)
14 g (2 tsk) salt
42 g brödsirap
275 g dinkel fullkornsmjöl
360-450 g vetemjöl
2 dl solroskärnor

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, smör-&rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 5-10 min. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar. Doppa ena snittytan i solroskärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på 2 st plåtar. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar