måndag 31 maj 2010

Jordgubbspaj med vaniljsås


Dags för lite sommarsmaker och vad passar bättre än jordgubbar då!
Hittade ett recept ur "Sommarens söta" av systrarna Eisenman som jag var tvungen att testa när vi väntade fikagäster. Passade perfekt eftersom jag hade jordgubbar i frysen och vaniljsås i kylen. I grundreceptet toppas pajen med kokos och serveras med en limekräm. Så det måste testas nästa gång.

Här kommer receptet:

10-12 bitar

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 liter jordgubbar
ca 50 g kylskåpskallt smör

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg och sockerblandningen. Bred ut smeten i pajformen.
4. Skölj och ansa jordgubbarna. (Har du frysta jordgubbar, se till att de tinat och lägg dem gärna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner). Dela dem sedan i halvor alternativt mindre bitar (personligen gillar jag inte stora bitar frukt i bakverk) och tryck ner dem i smeten. Hyvla tunnt smör över.
5. Grädda pajen i 35-40 minuter.
6. Servera med vaniljsås.

Den blev verkligen supergod och den är garanterat lika god med andra sommarbär också. Bara att testa inför sommarens kakkalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar