måndag 24 maj 2010

Kolasnitt med ingefära


Det här är helt klart mina absolut favoritkakor. Jag älskar ingefära och det är framförallt det som gör kakorna särskilt goda. Segheten är inte dum heller...

Om man ska ha kakkalas och inte vet vad man ska baka så ska man definitivt baka dessa kolasnitt, det slår aldrig fel! Dessutom är de klassiker på kakfatet. Min syster har också bakat dem här på Kakkalas, men istället för mina klassiska snitt valde hon att göra dem runda. Nästa gång kanske jag ska göra dem fyrkantiga, eller ovala...?

Receptet hittar du hur som helst här. Om inte bikarbonatet lyser med sin frånvaro så går det som sagt bra att använda 0,5 tsk bikarbonat istället för bakpulver. Rulla degen till två längder, platta till lite och räffla med en gaffel. Sedan in i ugn. Jag lovar att alla kommer att älska dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar