måndag 17 maj 2010

Min allra bästa Key lime pie


Jag har en hel bunt med olika recept på key lime pie, ni vet den där härligt syrliga pajen som har sitt ursprung i Key West i Florida. Kondenserad mjölk, lime och maräng är orsaken till denna kakas succé enligt mig. Nu tror jag att jag har lyckats få ihop det ultimata receptet, som helt enkelt är en kombination med det bästa från varje recept. Dessutom har jag gjort mina egna små justeringar. Här kommer det!

200 g digestivekex
75 g smör
2 msk socker

Mortla kexen och blanda ihop dem med det smälta smöret och sockret. Kläm fast ett bakplåtspapper på botten av en form med löstagbar kant och tryck ut smulblandningen i formen. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i ca 5-10 min.

4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
saft + skal av 4 st lime

Vispa samman allt och häll det över den förgräddade botten. Grädda ca 20 minuter, 175 grader.

2 st äggvitor
2 msk florsocker

Vispa vitorna hårt. Vispa i sockret, lite i taget. Bred ut på kakan. Höj ugnstemperaturen till 250 grader och grädda ca 2-3 min tills marängen fått fin färg.

Njut!

3 kommentarer:

 1. Anna den ser helt fantastisk ut!!! Jag vill smaka!

  SvaraRadera
 2. Den måste jag smaka!! Mums :)

  SvaraRadera
 3. Helt underbar! Tusen tack för ett fantastiskt recept:))

  Eva

  SvaraRadera