tisdag 18 maj 2010

Minimuffins

Nu var det länge sen jag använde min form till minimuffins som jag bloggat om tidigare. Därför slängde jag snabbt och lätt ihop dessa neutrala muffins. Efter en liten genomgång i skafferiet fann jag både vit choklad och mjölkchokladlinser som jag tryckte ner i muffinsen. Det blir förhoppningsvis en glad överraskning för dem som får smaka på dessa!

20 st minimuffins

50 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ krm salt
choklad efter önskemål (i bitar)

Sätt ugnen på 210 grader. Smält smöret, blanda sen ner mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smörmjölken. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Ställ muffinsformar i muffinsplåten. Fyll formarna med smet till 2/3. Stick ner en liten ruta choklad i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

1 kommentar:

  1. Eftersom jag har smakat på dessa kan jag garantera att de var supergoda :)

    SvaraRadera