torsdag 20 maj 2010

Svartvinbärskakor


Häromdagen bakade jag dessa kakor. Egentligen skulle jag göra hallongrottor, men jag hade varken formar eller hallonsylt, så det fick bli en lite plattare kaka med svartvinbärssylt istället. Riktigt goda och hur söta som helst! För att inte fylla vare sig frysen eller magen med för mycket kakor så gjorde jag halv sats, det blev ca 15 st kakor.

65 g mjukt smör
0,4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,25 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
svartvinbärssylt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker. Blanda de övriga torra ingredienserna och vispa samman allt till en deg. Arbeta ihop degen med händerna så att smöret blir jämnt fördelat. Rulla ut degen till en längd, dela den i 15 bitar. Rulla varje bit till en liten boll, platta till och gör en liten grop i mitten med tummen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka lite sylt i gropen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar