onsdag 19 maj 2010

Syltmuffins

Gårdagens recept på muffins går såklart bra att använda även till normalstora muffins. Här har jag fyllt dem med godast tänkbara sylt, nämligen hemgjord svartvinbärssylt. Dessvärre sjunker sylten ner lite grann, så man får nästan äta dem med sked. Men de smakar garanterat gott ändå!

Ca 6 st muffins

50 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ krm salt
svartvinbärssylt

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret, blanda sen ner mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smörmjölken. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Ställ muffinsformar i muffinsplåten. Fyll formarna med smet till 2/3. Lägg på 1-2 tsk sylt i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar