fredag 21 maj 2010

Valnötsbrownie


Jag hade några valnötter över i skafferiet, och de passar ju utmärkt att ha i dessa smarriga brownies. När chokladsuget är stort kan jag verkligen rekommendera dessa goda kakor. Allra bäst blir de om de fortfarande är lite kladdiga i mitten när man tar ut dem ur ugnen.

ca 24 st

175 g smör
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1½ krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
24 st valnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget och rör sist ner mjölet. Häll upp smeten i en liten långpanna (ca 30x40 cm) som täckts med bakplåtspapper. Placera valnötterna i ett jämnt mönster på ytan av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara aningen kladdig i mitten. Låt svalna, skär sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar