måndag 21 juni 2010

Den inhandlade bröllopstårtan

Jag är sån som undrar varför man köper kakor när man kan baka själv? Köpekakor är (oftast inte) inte ens särskilt gott och de innehåller massa konstiga saker som man slipper om man bakar hemma. Jämförelsevis, hur gott är det inte med en färsk kaka och hur kul är det inte att baka? Förstår därför inte riktigt anledningen till sånna där köpekakor... Då kan det liksom kvitta. Samtidigt förstår jag om många upplever att det inte finns tid till att baka. Man väljer vad man vill prioritera! Så, helt anti är jag givetvis inte. Igår var en sådan dag då jag uppskattade köpefika. Det var en seg lördag som mestadels tillbringades hemma i soffan. Jag hade en vän på besök och vi var sugna på nåt slags fika. Och är man sugen så är man ju det. Men vi orkade inte baka och dessutom var det en spännande vigsel på TV som vi inte ville missa... Vad gör man då? Jo man springer ner till affärn snabbt som attans och vad hittar man där om inte Frödinges bröllopstårta. Så passande då, den fick det bli! 


Den var hur god som helst!!!

Här är ingredienserna:
Grädde, marsipan 20% (socker, mandel, glukossirap, maltodextrin, vatten, invertsocker, färgämne (E171)), vatten, socker, ägg, vetemjöl, vegetabiliskt fett, glukosfruktossirap, modifierad potatisstärkelse, druvsocker, bakpulver (dinatriumdifosfat, natriumbikarbonat), kakaomassa, hallonkoncentrat, skummjölkspulver, glukossirap, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, soja lecitin), aromer, surhetsreglerande medel (citron syra, natriumcitrater), vetestärkelse, förtjockningsmedel (pektin, fruktkärnmjöl), mjölkprotein, stabiliseringsmedel (alginsyra), kakaosmör, aroniakoncentrat, salt, färgämne (betakaroten), fläderbärskoncentrat, fettreducerat kakaopulver. 


(Anna, jag måste säga att jag är imponerad av dina kungliga cupcakes häromdagen. De var väldigt fina och gjorda med lite mer omsorg från din sida jämfört med mitt tårtköp! :)

1 kommentar: