lördag 26 juni 2010

Emmas macarons

Nu har jag också gjort macarons!
Denna lilla marängkaka, ursprungligen från Paris, är alldeles underbar. Det krävs lite omsorg om man vill få dem perfekta, men det är det värt. Jag kommer göra dem i fler variationer och många fler gånger tills den där spruckna ytan försvinner. Först då är jag riktigt nöjd.


Jag tjuvkikade på Annas recept, det är ju testat några gånger så jag tänkte att det borde väl inte slå fel! Istället för Annas vinbärsfyllning gjorde jag en fyllning med hallontryffel. Här har vi receptet:

100 g mörk choklad
1 dl hallon
1 dl vispgrädde

Finhacka chokladen och rör ner den i grädde som värms på spisen. Fortsätt röra tills chokladen har smält. Häll sist i hallonen, rör om och låt blandningen svalna! Bred sedan på tryffeln på en macaron och lägg på en annan del. Vips har det blivit en hallonmacaron med choklad!

Det blir en perfekt present att ge bort! Jag gav dessa till min farmor på hennes 100-årsdag. Tänkte att de kanske kunde få henne att tänka på konditorierna i Paris på 1930-talet. Hur som helst, jag har idag i allafall bestämt mig för att jag till hösten ska åka till Paris och äta riktiga Ladurée-macaroner. Det blir härligt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar