torsdag 17 juni 2010

Klassiska kolakakor


Leilas kolakakor med ingefära i all ära, men det här gamla hederliga receptet funkar precis lika bra! Det är nästan oförskämt enkelt att slänga ihop dessa kakor. Receptet fick jag från en kompis, och hon lyckades få dem lite mjuka i mitten, hur gott som helst!

100 g smör
1 dl socker

Vispas ihop med en elvisp eller i en matberedare.

2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap.

Blanda ihop dessa ingredienser tillsammans med smöret/sockret.

Arbeta ihop till en deg med händerna (om du inte använder matberedare) och forma till två rullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Räffla med gaffel, och sen in i ugnen, 175 grader, ca 12-13 min. Låt svalna en aning innan de skärs i sneda snittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar