tisdag 22 juni 2010

Rabarberpaj

Pajtider!

Rabarberpaj med vaniljsås är så gott så man dör! Därför bakade jag en paj helt enkelt. Till och med min käreste åt upp allt, och han är inte ens särskilt förtjust i efterrätter, konstigt nog. Så det var ett gott tecken.

Smuldeg till 1 paj:
100 g kallt smör
3/4 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
hackad syltad ingefära, hur mkt man vill 

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop tärnat kallt smör med sockret och vetemjölet tills det blir en smulig deg. Rör i havregryn. Skölj, skala och skiva rabarbern och blanda med ca 1 dl strösocker och 2 msk majsstärkelse. Sedan hackade jag även lite syltad ingefära för jag tänkte att det kunde bli gott att ha i pajen (och det blev den, en dunderpaj helt enkelt!!). Lägg frukten i en smord form och smula över smuldegen. In i ugnen och grädda den gyllene i cirka 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar