onsdag 21 juli 2010

Fjärilskaka

Här har vi en gôr-söt kaka med rabarber. Häller man smeten i en fjärilsform så blir det såhär tjusigt:

Receptet är som en vanlig sockerkakssmet och sedan har jag bara hällt i sockrade skivade rabarber. Mums!

Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
1 stor rabarberstjälk
lite florsocker (ca 0,5dl)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Skiva 1 stor rabarberstjälk i tunna skivor och blanda ned i smeten. Smöra och bröa fjärilsformen och häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den på något tjusigt fat. Bjud på kalas. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar