måndag 26 juli 2010

Röd vinbärssaft

Foto: Ove Lindfors

Eftersom vinbären är lite sådär sura, passar de alldeles utmärkt att göra saft av. Här kommer ett finfint recept som är superenkelt. Förvara saften i fina glasflaskor, så blir det extra somrigt. Till receptet:

Ingredienser (2 portioner)


1 kg röda vinbär
½ liter kallt vatten
saften av 1 citron
800 g strösocker per liter saft

Tillagning
1.Rensa och skölj vinbären noga.
2.Koka bären under lock i en halvtimme tillsammans med vatten och citronsaften.
3.Häll allt i en saftsil och låt rinna av. Pressa ut det sista med en träslev. Låt stå i minst en halvtimme.
4.Mät hur mycket saft det blivit.
5.Koka saften med 800 g strösocker per liter. Skumma av nogrannt.
6.Häll på steriliserade flaskor.
7.Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar