måndag 16 augusti 2010

Avokadoglass med maränger och choklad

Jag vet, det här låter kanske sjukt konstigt..... Till och med jag var skeptisk. Men faktiskt så blev det en helt sjukt god glass, som är helt klart värd att testa! Jag har aldrig gjort egen glass förut och det var lättare än jag trodde. Avokadoglassen serverades som dessert på min kräftskiva förra helgen och den blev riktigt uppskattad.


Med lite hallonsås till och några jordgubbar blir det mumma.

Här har vi receptet:
25g mörk choklad
4 avokador
1,5 dl strösocker
2 msk pressad citron
2 dl vispgrädde
12 maränger

Hallonsås:
200 g frysta hallon
3 msk strösocker

Gör såhär:
1. Hacka chokladen. Kärna ur och gröp ur avokadorna. Mixa fruktköttet med socker och citronsaft i matberedare.
2. Vispa grädden och blanda med avokadomoset.
3. Häll en tredjedel av smeten i en avlång 1-litersform med bakplåtspapper i bottnen.
4. Lägg på ett lager maränger och sedan en tredjedel av avokadosmeten. Strö över hackad choklad och täck med resten av avokadosmeten. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen minst 4 timmar.
5. Hallonsås: Tina och passera hallonen genom en finmaskig sil. Smaka av med socker.
6. Servering: Skär loss glassen runt kanterna och stjälp upp den. Doppa formen i kallt vatten om den inte lossnar. Skiva glassen och lägg upp på tallrikar. Låt den bli tempererad ca 15 minuter. Garnera med hallon och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar