tisdag 31 augusti 2010

Mintfröjd

Häromdagen bakade jag min första kaka som nybliven mamma. Ludvig låg som en liten prins på sin filt och var så snäll och fin. Det jag bakade var min kära syster Emmas fina lilla Drömtårta med romtryffel som hon gjorde för några veckor sedan och la här på bloggen. Sen jag såg denna goda lilla sak har jag bara längtat efter att få göra den själv, och det gjorde jag alltså häromdagen. Den blev så god så efter ett fika besök var kakan i princip slut.

I dag kände jag ett enormt sug av att få smaska på den igen och eftersom jag fick massa marabou mjölkchoklad över efter att några vänninor varit här så använde jag det i stället för mörk choklad och rom. Inte riktigt lika god vuxensmak, utan en mildare variant med marabou mint, men minst lika god.
Så tack Emma för bra inspiration!


Här kommer receptet igen!

Fyllning:
75 g marabou mint choklad
0,5 dl grädde
1 msk smör

1dl socker
2 ägg
0,5 dl potatismjöl
1,5 msk kakao
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och rör försiktigt i det i äggsmeten.
Bred ut på en bakplåt med bakplåtspapper och tjoffa in i ugnen i 6 minuter på 200 grader.

Koka upp grädden och blanda i smöret och den finhackade chokladen. Rör ihop och låt svalna.

Strö socker på den nygräddade kakan och vänd på den. Bred ut chokladsmeten, rulla ihop och skär i lagom stora bitar.

1 kommentar: