torsdag 19 augusti 2010

Plommonglass


Min far fyllde 60 häromdagen och då gjorde mamma en jättegod glass som det bjöds på (utöver självaste födelsedagstårtan då, som är en annan historia). Jag knyckte receptet för den va ju så god! Perfekt att äta en varm sensommardag. Ja, än finns det hopp för varma sommardagar även om hösten samtidigt känns väldigt påtaglig.

Receptet, inga konstigheter:

1) Vispa 5 st ägg och 5 msk florsocker pösigt med elvisp
2) Vispa 3 dl grädde för sig 
3) Blanda ihop grädden med äggsmeten och tillsätt någon smaksättning, t.ex. frukt eller bär, choklad eller varför inte punch? Mamma valde att smaksätta med några inlagda plommon, i lagom mängd till eget tycke.
3) Häll sedan i glassmeten i en rund form och täck med folie. In i frysen och låt stå i minst 3 timmar. Det är bra om glassem tinas åtminstone 15 minuter innan det är dags att smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar