söndag 1 augusti 2010

Vinbärsmuffins


Såhär brukar inte mina vinbärsmuffins se ut när jag lägger i hela vinbär. De brukar alltid hamna på botten. Så istället har jag börjat med att ta halvtinade vinbär och mixa i mixer till en fast massa. Den blandar jag sedan sist i smeten, som då blir härligt rosa. Dessutom tycker jag att det blir saftigare när bären är mixade och det blir inte heller lika surt som det kan bli med hela röda vinbär i en muffins. Mitt favoritrecept på rödavinbärsmuffins kommer här:

100 g smör
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2-3 dl halvfrysta röda vinbär, rensade

Do like this:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Mixa vinbären och blanda i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.

1 kommentar:

  1. Hur blir det att använda färska bär? Behöver man minska på vätskan då?

    SvaraRadera