100 g smör
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2-3 dl halvfrysta röda vinbär, rensade
Do like this:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Mixa vinbären och blanda i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.
Hur blir det att använda färska bär? Behöver man minska på vätskan då?
SvaraRadera