tisdag 28 september 2010

Arraksbollar

Har länge tänkt göra arraksbollar eftersom jag tycker det är så gott. När jag gjorde chokladbollar så tog jag lite av chokladbollesmeten och blandade i arraksarom. Jag rullade sedan smeten till bollar och ställde in dem i frysen en stund. Jag smälte några bitar mörkchoklad med havssalt som jag hade hemma och rullade bollarna från frysen i det. Sedan var det bara att rulla i chokladströssel och stoppa provbollen i munnen. Att jag inte svimmade på fläcken, det var så gott!

Här kommer receptet igen.

100g rumsvarmt smör

1 dl muscovadosocker
0,5 dl sirap
0,5 dl strösocker
1,5 dl ströbröd
1,5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kallt kaffe
3 msk kakao
några droppar arraksarom

75g mörk choklad
chokladströssel

1 kommentar:

  1. Åh så GOTT syrran!
    sånna här har jag tänkt göra jättelänge men har inte lyckats hitta arraktarom nån jäkla stans!
    blir sjukt sugen på arraksbollar nu...
    kram

    SvaraRadera