fredag 10 september 2010

Blåbärsmuffins


Slängde snabbt och lätt ihop några blåbärsmuffins tillsammans med min kusin här om dagen. Bästa muffinsreceptet kommer här, de håller sig saftiga i flera dagar.

Till 12 st
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker. Smält smör och häll i mjölk och rivet citronskal. Häll i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3. Grädda i 12-15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar