onsdag 15 september 2010

Blåbärsplockning

Bärplockning hör sommaren till men i slutet av augusti hade jag fortfarande inte plockat några bär... När man bor i stan kommer man liksom inte ut till en skog sådär på ett knäpp. Trodde därför att jag gått miste om sommarens skörd, men när jag fick tillfälle att ge mig ut i skogen i förra helgen, med syftet att hitta svamp, sprang jag på mängder av blåbär. Lycka! Tyvärr hade jag ingen burk att lägga blåbären i, oturligt nog, så det fick bli att plocka och äta på plats så mycket jag bara orkade. Bär är givetvis jättegott i kakor, men väldigt goda att också bara äta som de är... Nyttigt & gott, massa antioxidanter och bra syn får man av blåbär har jag hört!

Medan jag stod där i skogen och smaskade så drömde jag om de kakor jag skulle bakat om jag fått med mig blåbären ända hem, t.ex. en blåbärspaj, blåbärsgrottor eller Leilas New York Blueberry cheescake...


// Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar