torsdag 23 september 2010

Glace au four


Glace au four är en gammal klassiker - en supergod sådan. Om du har sockerkakor i frysen som du vill göra mer med än bara äta som de är så använd dem till en glace au four istället. Och har du inga hemma går det lika bra att handla färdiga sockerkaksbottnar/sockerkakor i butik. Förutom botten behöver du glass och vispa ihop maräng. Superenkelt!

Här kommer ett finfint recept:

Sockerkaka som täcker botten på exempelvis en avlång brödform
0,5 dl glass av valfri sort
4 äggvitor
1 dl strösocker
1/2 tsk pressad citron
2 msk florsocker

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Täck botten med sockerkaka
  3. Vispa marängen: vispa äggvitor i en bunke ca 1 minut. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till ett fast skum. Vispa ner pressad citron.
  4. Lägg hårdfryst glass i mitten på sockerkakan.
  5. Fördela marängen över och runt glassen. Spara ev. lite att garnera med.Pudra över florsockret.
  6. Grädda Glace au four mitt i ugnen ca 3 min tills marängen fått lite färg. Passa noga för det kan gå fort.
  7. Ta ut glace au four desserten och garnera med färska bär runt om och lite på toppen.

1 kommentar:

  1. Jag vill ha glace au foure. NU! Det ser ju helt otroligt gott ut. Puss /Schwester Sara

    SvaraRadera