lördag 25 september 2010

Lördagsfikat blir en morotskaka


Vi har jämt morötter hemma. Och de går det alldeles utmärkt att baka med. Så idag får det bli morotskaka med färskostglasyr!

Till receptet:

2 st medelstora morötter
150 g smör
2 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker eller en skvätt pressad citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel malen


Glasyr:
60 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker


  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta smöret och låt det svalna.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt morötter, citronsaft eller annan smaksättning och smör. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  4. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev ett mönster med en gaffel. Skär i mindre bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar