Vi har jämt morötter hemma. Och de går det alldeles utmärkt att baka med. Så idag får det bli morotskaka med färskostglasyr!
Till receptet:
2 st medelstora morötter
150 g smör
2 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker eller en skvätt pressad citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel malen
Glasyr:
60 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta smöret och låt det svalna.
- Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt morötter, citronsaft eller annan smaksättning och smör. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
- Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev ett mönster med en gaffel. Skär i mindre bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar