måndag 27 september 2010

Supergoda chokladbollar med det lilla extra.

Chokladbollen har gjort comeback. Om det var något man kunde baka enkelt och fort utan ugn när man var liten så blev det chokladbollar. När jag gjorde min sista dag på jobbet innan jag gick hem på mammaledighet ville jag göra något fort och enkelt. Det blev chokladbollar. Men jag tänkte att jag skulle utveckla receptet lite så det blir lite godare. Det blev inte lite godare, utan supermycket godare. Så goda att jag gjorde en repris när jag var på jobbet och hälsade på häromdagen.

Här kommer hemligheten:

100g rumsvarmt smör
1 dl muscovadosocker
0,5 dl sirap
0,5 dl strösocker
1,5 dl ströbröd
1,5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kallt kaffe
3 msk kakao

kokos

Blanda alla ingredienserna förutom kokos. Rulla till bollar och rulla de små godbitarna i kokos. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar