fredag 24 september 2010

Till fredagsmyset: Äppelcheesecake med crisp

Den här härliga desserten hittade jag i en bilaga till Aftonbladet häromveckan. Ser ju helt fantastiskt god ut! Får bli fredagkvällens godbit till myset. Här kommer receptet:

Havrecrisp:
3 dl havregryn
4 msk socker
smör (var generös)

Cheesecakeblandning:
1 paket färskost
2-3 msk créme fraiche
skalet från 1-2 citroner
1 tsk kardemummakärnor
florsocker (smaka dig fram)

Äppelfräs:
3 äpplen
smör
2 msk råsocker
kanel
citronmeliss

Do like this:

  1. Stek havregrynen  i smör på medelstark värme och rör i socker lite i taget. Rör om hela tiden så det inte bränns. Tag av från värmen när blandningen fått färg.

  2. Mortla kardemummakärnorna och riv det tvättade citronskalet. Rör sedan ihop alla ingredienserna till cheesecakeblandningen till en slät smet.

  3. Tärna äpplena och stek sedan i smör tillsammans med råsockret på medelhög värme tills äpplebitarna mjuknat lite. Pudra över kanel efter smak.

  4. Lägg havrecrisp, cheesecakeblandning och äppelfräs i portionsglas. Dekorera med citronmeliss, sedan är det time to eat :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar