tisdag 7 september 2010

Väldigt god björnbärspaj


Det här är ett av mina favoritrecept som fått bra spridning bland mina kompisar. Det blir en härligt kola-knäckig paj, helt oemotståndlig.

120 g smör
1 ägg
2, 25 dl socker
2, 25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200-250 g björnbär

Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret. Bred ut smeten i formen. Strö över björnbären och grädda på nedersta falsen ca 1 h och 10 min. Täck ev med bakplåtspapper. Kakan ska vara lite seg. Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar