fredag 15 oktober 2010

Emmas müsli


God morgon! Jag blev så himla inspirerad av att också göra müsli när jag såg Annas müsli med superfrukter. Det var väldigt längesedan sist jag rostade müsli nämligen, och egengjord sådan är lätt min favorit till frukost, tillsammans med naturell yoghurt eller fil. Mums!

Jag säger som jag brukar: gå på känsla när du gör din egen müsli och blanda med det du tycker är gott.

Såhär gjorde jag:
Hackade lite hasselnötter och mandlar...
...blandade med fiberberikade havregryn...
och med ekologisk naturell müsli
...lite hela linfrön... solrosfrön...
och kokosflingor!


Blanda ihop detta i en bunke och blanda därefter ca 2 dl vatten, 5 msk neutral olja och ca 3 msk honung. Rör ihop alltsammans i bunken med händerna. Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min på 225 graders värme. Rör om i långpannan då och då så att müslin inte bränns vid. Låt kallna och blanda sedan ned lite hackade katrinplommon och aprikoser (russin eller annan torkad frukt blir lika gott!)

Sen är man fit for fight hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar